Özel Akşam Lisesi Nedir?

Akşam Liselerine; Ortaokul mezunları, Lise eğitimine hiç başlamayanlar, Lise eğitimini yarıda bırakanlar, Örgün eğitim hakkını (Lisede 2 sene üst üste sınıfta kalmak) kaybedenler ve Açık Lisede okuyanlar kayıt yaptırabilirler, Liseden mezun olabilir ve Üniversiteye gidebilirler.
Akşam Liselerinde Yaş sınırlaması yoktur. Yukarıda ki şartları taşıyan her öğrenci yaşı kaç olursa olsun Akşam Liselerine kayıt yaptırabilirler. Akşam Lisesi öğrencileri askerlik yoklaması geldiğinde halen akşam lisesinde öğrenci ise C2 belgesi düzenleyerek askerliğini tecil ettirme hakkına sahiptir.
Örgün eğitimde okurken öğrenci eğer örgün eğitim hakkını kaybedip ve açık liseye de kayıt olmamış ise e-okul sistemi üzerinden istediği akşam lisesine naklini attırarak eğitimine devam eder.
Eğer öğrenci açık lisede okuyorsa tasdikname alarak akşam lisesine kayıt olabilir. Eğer açık lisede okuyan öğrenci açık lise kayıt dönemi kaydını yenileyerek aktif hale gelmiş ise sınavlar olup sonucu açıklanıncaya kadar tasdikname alamaz. Bu süre yaklaşık 3 aydır. (Farklı yolları da var)
Akşam Liselerinde sınıf geçme sistemi vardır. Oysa açık liseler de  kredili sistem vardır. Açık lise öğrencileri akşam liselerine geçiş yaparken kredilerinin denk geldiği sınıflara kayıt olabilirler.
Örgün eğitim hakkını kaybedip akşam lisesine nakil yolu ile geçecek öğrenci kayıtlı olduğu okulda sınıfı ne ise yine o sınıf olarak nakil gider.
Akşam liselerinde okuyan öğrenci diğer tüm öğrencilerin yararlandığı indirimli toplu taşıma ücretlerinden yararlanabilirler.
Açık Liselerde iki bölüm vardır.
  1. Normal Düz Açık Lise
  2. Mesleki Açık lise.
Normal düz açık lise 192 kredi toplayan öğrenciyi mezun eder. Oysa Mesleki açık lise 242 kredi toplayan öğrenciyi mezun eder.
Öğrenciler şöyle bir yanılgı içine düşüyorlar. Mesleki açık lisede okuyan bir öğrenci; akşam lisesine gelip ben son sınıftayım. Yüz yüze eğitimimi tamamladım. Zorunlu derslerim kaldı. Oysaki Açık liselerde alınan meslek dersi kredilerinin akşam liselerinde bir karşılığı yoktur.Özel Akşam Lisesi Nedir?

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.